تحقیق در مورد دستگاه تنفسی

دسته بندي : علوم پزشکی » پزشکی
تحقیق در مورد دستگاه تنفسی

فرمت فایل : ورد- word
قابل ویرایش
تعداد صفحات : 12 صفحه

فهرست مطالب:
مقدمه
ناحیه هوایی دستگاه تنفسی
حفره بینی
حلق
حنجره
ششها
نای
ناحیه تنفسی
تنظیم حرکات دم و بازدم
انتقال و تبادل گازهای تنفسی
آناتومی بینی
ساختمان بینی
بخش داخلی یا حفره بینی
ناحیه بویایی حفره بینی
سلولهای بویایی
سلولهای قاعده‌ای
سینوسهای مجاور بینی

بخشی از متن :
مقدمه
بدن موجودات زنده جهت تهیه اکسیژن برای متابولیسم سلولی و دفع دی‌اکسید کربن به دستگاه تنفس وابسته است. دستگاه گردش خون ابزار انتقال گاز بین بافتهای بدن و ششها است. به این ترتیب گردش خون و دستگاه تنفس به یکدیگر وابسته است.دستگاه تنفس با داشتن مجاری تنفسی و هوایی وظایف خود را با پالایش هوا انجام می ‌دهد. دستگاه تنفس به دو ناحیه هوایی و تنفسی تقسیم شده است. ناحیه هوایی شامل حفره بینی ، حلق ، حنجره ، نای و سیستم نایژه‌هاست که هوا را از محیط پیرامون به قسمت تنفسی ششها می ‌رساند.
ناحیه هوایی دستگاه تنفسی
بخش بیرونی ناحیه تنفسی دستگاه تنفس از حفره بینی تا نایژه‌ها دارای پوشش مطبق کاذب مژک ‌دار با سلولهای جامی شکل است. بافت پیوندی سست زیرین دارای تعداد زیادی غدد سروزی- موکوسی است. ترشحات غدد به ‌وسیله مژه حمل می ‌شوند. مژه با حرکت موجی ترشحات را به طرف حفره بینی هدایت می‌ کند. آستر مخاط دارای سلولهای ائوزینوفیل ، ماکروفاژ و فولیکولهای لنفاوی است.
این قسمت ایمونوگلوبولین A تولید می ‌کند و به پوشش مخاطی می ‌رسد و باکتریها و ویروسها را می‌ کشد. استخوان دیواره‌ های حفره بینی و غضروف حنجره و نای و نایژه به دستگاه استحکام می‌ بخشد تا در مقابل فشار هوا فشرده شده و یا بیش از حد منبسط نشوند. رشته ‌های ارتجاعی باعث کشیده شدن لوله ‌های هوایی به هنگام دم و کاهش آن به هنگام بازدم می‌ شود.
حفره بینی
حفره بینی به وسیله دیواره بینی به دو بخش قرینه تقسیم می‌ شود. کام سخت حفره بینی را از حفره دهانی جدا می‌ کند. پوشش این ناحیه از بافت مطبق سنگفرشی غیر شاخی همراه با مو ، غده‌های چربی و غده‌ های عرق است. حفره بینی شامل بخش تنفسی و بویایی است. در نتیجه لایه سلولهای پوششی می‌ تواند حفره بینی را مرطوب و به کمک رگهای خونی خود آن را گرم کند.
حلق
حلق به دو بخش بینی- حلقی و دهانی- حلقی تقسیم شده است. کام نرم ، ناحیه بینی-حلقی را از حفره دهان جدا می ‌کند. ناحیه دهانی- حلقی راه تنفسی و گوارش است. مخاط ناحیه بینی- حلقی دارای سلولهای مژه ‌دار و غدد است و مخاط ناحیه دهانی- حلقی همراه با غدد موکوسی است. لوزه‌های حلقی در سقف ناحیه بینی- حلقی قرار دارند. زیر مخاط حلق محتوی غدد موکوسی است. ماهیچه حلق مخطط و متشکل از دو طبقه طولی در درون و حلقوی در بیرون است.
حنجره
حنجره در عقب حفره بینی و در بالای نای قرار دارد. حنجره غضروفهایی دارد که باعث باز نگه داشتن آن می ‌شود. در حنجره تعدادی تار یا طناب صوتی وجود دارد که ارتعاش آنها به ‌وسیله هوای بازدم باعث تولید صدا می ‌شود یک زایده غضروفی به نام اپی ‌گلوت در هنگام بلع غذا دهانه حنجره را می ‌بندد و مانع ورود غذا به درون نای می‌ شود. تارهای صوتی از جنس بافت پیوندی ارتجاعی هستند خروج هوا را از ششها هنگام بازدم موجب ارتعاش این تارها و تولید صدا می‌ شود.
ششها
شش به صورت جفت در داخل پرده جنب قرار دارد. بافت پیوندی درون شش دارای مقدار زیادی رشته ‌های ارتجاعی و ماهیچه صاف است. نایژه‌های اصلی و رگهای ششی از طریق ناف این اندام وارد ششها می ‌شوند. شش سمت راست دارای سه لوب و شش سمت چپ دارای دو لوب است. هر لوب یک شاخه از نایژه از نایژه اصلی را دریافت می ‌کند. هر لوب به لوبولهایی تقسیم شده است. ساختار درونی ششها دارای سیستمی شاخه‌ای است که به نام درخت نایژکی خوانده می ‌شوند. در فضای میان دو لایه جنب کمی مایع وجود دارد که حرکات ششها را آسان می‌ کند. حدود 300 میلیون کیسه هوایی در مجموع دو شش وجود دارد و تبادل گازهای تنفسی را به عهده دارند.
دسته بندی: علوم پزشکی » پزشکی

تعداد مشاهده: 7374 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 12

حجم فایل:58 کیلوبایت

 قیمت: 2,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: